Nieuws


testimonial image

Berit in gesprek met Hans Buissink, Schakel van het Jaar 2019.

"Volg je hart, blijf daar dichtbij en blijf dat volhouden! Ook al is dat niet altijd te realiseren."


“Dat wat je in je hart hebt moet je volgen!”

Die levensles probeert Hans Buissink, recent winnaar van de Netwerkschakel van het jaar 2019, iedereen mee te geven. Al vanaf de start van het Whatunga netwerk is Hans als netwerkcontact beschikbaar voor netwerkzoekende. In al die jaren heeft hij alle vele netwerkgesprekken gevoerd en weet met zijn enthousiasme en door het inzetten van creatieve handvatten bij zijn gesprekspartner aan te zetten tot het vormgeven van ieders persoonlijke marketingplan. “Ik ben een praatmaatje en kan vanuit mijn ervaring mijn gesprekspartner tot een bepaalde gedachtegang krijgen. Wat wil je nu? Wil je de oude vertrouwende weg, links aanhouden? Of durf je rechts te kijken en nieuwe kansen en mogelijkheden aftasten?” Door op bepaalde puntjes te drukken gaan de oogjes vanzelf glinsteren. “Bingo dan moet ik daar op verder! Ik wil iedereen wel een kans geven en oppoetsen.”

Het is die kijk op loopbaanvraagstukken die zo complimenterend is aan het concept van WorkForce Holland en van waarde voor Whatunga.

Ingrediënten, werkwijze en methodiek die hij ook toepast bij zijn studenten die een stageplek zoeken. Als manager van het stage service centrum ligt zijn hart bij het Noorderpoort, omdat daar nog zoveel mooie uitdagingen liggen. Samen met zijn team zorgt hij voor de bemiddeling van vele studenten richting een passende stageplek, en runt zo ‘een eigen winkel in de setting van het onderwijs’. Een rol die hem op het lijf geschreven is. “Nee verkopen kan ik niet, alles is een uitdaging!” aldus Hans.

“Volg je hart en blijf daar dichtbij en blijf dat volhouden! Ook al is dat niet altijd te realiseren!”

 

testimonial image

Winnaar Netwerkschakel van het jaar 2019, Hans Buissink

Hans Buissink wint Netwerk-schakel van het Jaar Award!


In navolging van een aantal andere mooie namen, heeft Hans Buissink, manager stage service centrum aan het Noorderpoort te Groningen, vanmiddag de Award 2019 in ontvangst mogen nemen.
Hans ontving de prijs, voor zijn enthousiaste inzet als netwerkcontact binnen het Whatunga netwerk. Al ruim twintig mensen hebben Hans, hun zeer uiteenlopende loopbaanvraagstukken in een netwerkgesprek mogen voorleggen. Loopbaanvraagstukken die vaak vooral gericht zijn op een volgende stap in werk.
Hij weet elke netwerkzoekende uit te dagen te kijken naar wat hij echt wil en waar zijn ogen van gaan stralen. Het aanreiken van die spiegel en het creatief mee dromen met die ander is Hans op het lijf geschreven. Die interesse in mensen en het feit dat Hans graag met een ander meedenkt en oploopt, maakt dat er altijd dynamiek ontstaat. Het is die dynamiek en netwerktechniek die essentieel zijn bij het vinden van ander werk!

WorkForce Holland begeleidt samen met de ruim 2000 netwerkcontacten binnen het Whatunga netwerk, kandidaten bij het vinden een andere werkplek. Dmv Effectuation en Prototyping, staat de persoon centraal en worden loopbaan ideeën en persoonlijkheidskenmerken gematcht met het netwerk, voor doeltreffende netwerkgesprekken.

testimonial image

Berit in gesprek met Gerda Dekker, winnaar schakel van het jaar 2015

Blijf actief en ontwikkel jezelf!


'Blijf altijd nieuwsgierig!'

Dat is de levensles die Gerda Dekker, winnaar van de Netwerkschakel van het jaar 2015, eenieder meegeeft. Als directeur aan het Noorderpoort in Groningen weet het als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven leren en het is die nieuwsgierigheid bij andere mensen, die de basis is van jezelf een leven lang ontwikkelen. “Het is een luxe om te werken in het MBO, omdat het daar altijd over jezelf gaat ontwikkelen” aldus Gerda.

Het concept van WorkForce Holland en Whatunga, ligt heel dichtbij de manier waarop Gerda kijkt naar loopbaanontwikkeling. “Je doet het vanuit je hart en vanuit overvloed. Je maakt er even tijd voor, wil je weet hoe belangrijk het is dat mensen 'niet op een traditionele manier' toch in beweging komen, juist ook nu…. ”

MBO opleidingen zijn heel erg toegankelijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in onderwijs en er is zo'n rijkdom aan plekken waar je mee kunt kijken of lopen. “Daar waar in het verleden de deur dicht prei bij docenten, staat nu elke deur wel open. Ga maar kijken en ervaren wat het werkelijk is! ”

“Voor het MBO moet je echt kiezen. We zijn echt op zoek naar mensen vanuit het bedrijfsleven die met hun manier van werken, verbinding willen maken met het MBO onderwijs, willen wij leiden op voor werk. Ik ben voorstander van hybride docenten die met 1 in het bedrijfsleven en 1 in MBO staan. We kunnen elkaar versterken. '

De komende periode zullen we een economische daling zien. Des te belangrijker je als persoon te profileren en je duurzaam voor te bereiden op een eventuele overstap. Dus: “Blijf nieuwsgierig in die ander! Zolang je goed weet wie je bent en wat je kan van niet kan, kun je altijd goed meebewegen, je wilt wat je de ander te bieden hebt. Blijf actief en ontwikkel jezelf. Zorg voor je eigen arbeidsvitaliteit! ”

Dat is ook zo fijn aan het concept van WorkForce Holland. Het is zo uniek, zo dusdanig anders en zo passend bij een wereld waarin vacatures schaars zijn, dat het mensen nieuwsgierig maakt, verbindt en echt verder brengt. “Je loopbaan is een leven lang ontwikkelen, dat houdt nooit op!” aldus Gerda.

 

testimonial image

Berit in gesprek met Engbert Breuker. Winnaar schakel van het jaar 2018

Probeer angst vrij te leven!


“Als je je hoofd met je hart verbindt, gaan je handen de goede dingen doen”

Dat is de lijfspreuk van Engbert Breuker, winnaar van de WorkForce Holland Schakel van het Jaar Award 2018. Als Aansteker en Wondernemer zet Engbert zich met hart en ziel in om de wereld leuker en mooier te maken.

Engbert is een natuurlijke, onbaatzuchtige verbinder. “Ik geloof heel erg in het aan elkaar verbinden van mensen en onderwerpen die de wereld een beetje leuker en mooier maken” aldus Engbert. De basis van deze verbinding is de passie waarmee men de dingen wil doen. Deze levenshouding en levensinstelling zijn de reden dat Engbert voor velen een inspiratiebron is en waarom hij in 2018 namens WorkForce Holland de Award in ontvangst mocht nemen.

Een motto dat ook WorkForce Holland uitdraagt. Door je hart en hoofd met elkaar te verbinden en vanuit je kracht opzoek te gaan naar werkgeluk, verbind je je met mensen om je heen en ontstaat een effectief netwerk met kansen op de arbeidsmarkt.

Zijn lijfspreuk past Engbert zelf toe in zijn werk op micro, meso en macro niveau. Zo zet hij zich op microniveau in voor Stichting Werklust en het dorp waar hij woont, waarbij passie en talent voorop staan. En begeleidt hij op meso niveau vanuit Pentascope, organisaties op het vlak van organisatieverandering en leiderschap, door mensen in hun kracht te krijgen. En ook Red to be Bleu en Wakker Aan, horen in dat rijtje thuis. Waarbij innovatie en ondernemend gedrag altijd voor Engbert voorop staan.

Wat hij anderen altijd probeert te vertellen is: ‘Probeer angst vrij te leven’

testimonial image

Berit in gesprek met Nienke Alkema, Schakel van het Jaar 2014.

Nieuwe tijden geven nieuwe kansen!


‘Je zit zelf met je handen aan het stuur!’

Dat is de lijfspreuk van Nienke Alkema, de winnares van de allereerste WorkForce Holland ‘Schakel van het Jaar Award’ in 2014. ‘Je bepaalt zelf je eigen richting in het leven en met die zelfbewuste houding pak je de regie over je eigen leven en je eigen loopbaan. Daar waar je in investeert, daar ga je ook de vruchten van plukken’, aldus Nienke. Zo is het ook met netwerken. Oprechte interesse in je gesprekspartner zorgt voor een diepe intensieve netwerkrelatie en van netwerkcontact komt netwerkcontact.

De concepten van WorkForce Holland en het Whatunga netwerk, zorgen er samen voor dat dat sneeuwbal effect ontstaat en voor de vergroting van iemands actieve en betrokken netwerk. En daarmee het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt. ‘Het is leuk om iets te doen voor iets dat tot de verbeelding spreekt’ en dus zette Nienke zich destijds, met de door haar gevoerde netwerkgesprekken via Whatunga, in voor “Groningen geeft Thuis”, een campagne voor een veilige thuis voor vrouwen en kinderen. Het is deze stimulans die haar een extra prikkel gaf om zich als netwerkcontact bij Whatunga aan te sluiten.

Als Gebiedsmanager voor de Gemeente Groningen is Nienke de spil tussen overheid en maatschappij. Netwerken is in haar vak van essentieel belang. Je bent verantwoordelijk voor de verbinding tussen de wijk en de gemeente. ‘Netwerken geeft een boost en hoe meer je investeert in je netwerk, hoe meer eruit komt’, aldus Nienke.

Het is DAT waar we met de concepten van WorkForce Holland en het grootste inspiratienetwerk van Nederland, genaamd Whatunga, handen en voeten aangeven. Zelfs in tijden waarin fysiek netwerken even niet tot de mogelijkheden behoort zijn er manieren om je netwerk te laten groeien en te onderhouden. Zo ervaart bijna iedereen momenteel de vele mogelijkheden en voordelen van conference call en ligt op een mooie efficiëntie manier een nieuwe netwerkwereld aan je voeten. Zo bieden bijzondere tijden, nieuwe kansen!

testimonial image

Interview met Johann Freese

mede oprichter en eigenaar van WorkForce Holland

Tijden veranderen! Zo ook manier waarop mensen zich dienen te bewegen op de arbeidsmarkt!


Als je werk zoekt of van werk moet veranderen dien je meer dan ooit te beschikken over een actief betrokken netwerk. Het hebben, uitbreiden en actief onderhouden van een constructief netwerk gericht op werk, is in deze tijd essentieel bij het bewegen op de arbeidsmarkt. Het ondernemend vormgeven aan je eigen carrière, maakt je duurzaam inzetbaar op de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Maar hoe pak je dat aan? Hoe geef je vorm aan een ‘actief’ ‘betrokken’ netwerk rond jouw persoon? Hoe kun je uitgaande van je eigen kennis, kunde en kracht, de volgende stappen op jouw carrière pad zetten?

Met die vragen in het achterhoofd is mede oprichter en eigenaar van WorkForce Holland, Johann Freese, gestart met het ontwikkelen en aanbieden van meerdere loopbaanprogramma’s op het gebied van outplacement, duurzame inzetbaarheid en spoor II.

Een inclusieve arbeidsmarkt voor iedereen! Dat is het waar het, aldus Johann, in onze samenleving naar toe moet. Een arbeidsmarkt waar iedereen met arbeidsvermogen in staat moet worden gesteld om mee te doen. De concepten van WorkForce Holland zijn er opgericht dit actief en duurzaam voor mensen mogelijk te maken.

Als het beschikken over actieve betrokken netwerkcontacten dan essentieel is voor eenieder, dan hebben we een groot drempelloos netwerk nodig; aldus de grondleggers van WorkForce Holland. Een netwerk van mensen die zich allemaal onbaatzuchtig voor een ander willen inzetten, door zich af en toe beschikbaar te stellen voor een netwerkgesprek. Eigenlijk een grote “Via Via”, aldus Johann. Netwerkcontacten die allemaal bereid zijn tot een face to face netwerkgesprek, als zij een ander met hun loopbaanvraagstuk kunnen helpen. Whatunga, het grootste inspiratienetwerk van Nederland, was geboren.

Voor veel mensen is het lastig om een constructief netwerk op te bouwen gericht op werk. Door Whatunga exclusief in te zetten voor en binnen de loopbaanprogramma’s van WorkForce Holland, is dat constructieve netwerk voor iedereen bereikbaar.

Bewegen op de huidige arbeidsmarkt vraagt wel creatief en ondernemend gedrag van mensen en hoe dat in de praktijk te brengen word aan de hand van diverse methodieken, zoals Effectuation, Design thinking en Storytelling bijgebracht.

“Iedereen komt in zijn carrière eens op een T splitsing te staan, van waaruit een volgende stap in een nieuwe richting mag of moet worden gezet. Door met de programma’s van WorkForce Holland, een bijdrage te mogen leveren aan de duurzame inzetbaarheid en werkgeluk van een ander, en door de onbaatzuchtige inzet van alle goede en mooie netwerkcontacten in het Whatunga inspiratienetwerk, maken wij met elkaar een inclusieve arbeidsmarkt mogelijk”, aldus Johann.