Werkgeluk vind je door handen te schudden


Programma & Methodiek


Als werk vinden begint vanuit informele contacten, hebben we een drempelloos "Via Via" nodig. Zo is WorkForce Holland ontstaan. Een variant op LinkedIn met als belangrijk verschil dat het bij ons gaat om echte gesprekken in plaats van alleen een online connectie. Het netwerk van WorkForce is ondergebracht in Whatunga. Whatunga bestaat uit werkende mensen die het leuk vinden jou te helpen bij de ontwikkeling of realisatie van jouw loopbaanplan of bij het maken van de juiste loopbaankeuzes. Door slimme software…..vinden wij in een handomdraai de juiste netwerkcontacten voor jou. De loopbaanadviseur van WorkForce staat jou bij met raad en daad. De eigentijdse programma's van WorkForce Holland zijn afgestemd op het netwerk van Whatunga met als doel een ideale werkomgeving voor jou te creëren. Samen met je loopbaanadviseur van WorkForce ontwikkel je een loopbaanplan en maak je vervolgens netwerkafspraken via Whatunga. Wij belonen de netwerkcontacten in Whatunga voor het meedenken en het creëren van baankansen. De meeste werkende professionals schenken deze beloning aan een goed doel. Door een programma te volgen bij WorkForce Holland steun je dus indirect verschillende goede doelen.

Doen is het nieuwe denken


Het programma van WorkForce Holland is altijd op maat. Dat kan ook niet anders want wij koppelen jouw loopbaanvraag aan ons omvangrijke netwerk zodat je oriëntatie op ideaal werk zo snel mogelijk kan beginnen. Om een goede match te maken willen wij precies weten wie je bent en waar wij jou mee kunnen helpen. Dit is voor iedereen verschillend. Voordat je van start gaat met je oriëntatie, maak je uitgebreid kennis met je loopbaanadviseur. Samen bepaal je de richting en het plan. Vanzelfsprekend zorgen we dat je LinkedIn, CV en sollicitatiebrieven op orde zijn. Het is goed om te weten dat een programma bij WorkForce Holland alleen zin heeft als je gelooft in de kracht van netwerken.

Individuele coaching op basis van Effectuation. Professor Saras Sarasvathy heeft met wetenschappelijk onderzoek en onder supervisie van Nobelprijs winnaar Herbert Simon vijf principes wetenschappelijk aangetoond, die kenmerkend zijn voor succesvolle mensen. Met behulp van deze vijf principes heeft zij een programma voor ondernemend gedrag ontwikkeld. WorkForce Holland hanteert dit programma integraal in de loopbaanprogramma’s. Het gaat er bij de programma's niet om dat je ondernemer wordt, maar dat je ondernemende vaardigheden eigen maakt die jou gaan helpen bij het vormgeven van je loopbaan. De kansen en mogelijkheden die zich zich hierdoor aandienen sturen de volgorde van het traject.

Creëer je ideale werk met je eigen loopbaanidee

Het hebben of ontwikkelen van een eigen loopbaanidee is altijd de start. Mensen zoeken vaak naar vacatures en gaan op zoek naar de best passende middelen om in aanmerking te komen voor de functie. Effectuation draait dat proces om, niet het doel staat centraal, maar de beschikbare middelen. Met die beschikbare middelen verpakt de (net)werkzoekende zijn deskundigheid in een eigen loopbaanidee en gaat hierover direct in gesprek met behulp van het Whatunga netwerk.

Laat je niet leiden door gepubliceerde vacatures

In ons programma is niet de eerste vraag: Is er een vacature of, wat levert die baan mij op? De vraag is: Wat wil ik en wat is het me waard? Mensen die snel hun ideale baan vinden berekenen niet wat iets hen zou kunnen opleveren, maar kijken naar de worst case: Wat verlies ik als ik een onzekere kans grijp? Het gaat in de deze fase om een ‘mind set’. De arbeidsmarkt verandert voortdurend, het enige wat je kan doen is van jezelf uitgaan. Wij leren je hoe je je niet hoeft te laten leiden door de arbeidsmarkt of al dan niet beschikbare vacatures. 

Wapen jezelf tegen de grillen van de arbeidsmarkt

“Onvoorspelbaarheid” als instrument, overstijgt het causaal en lineair denken (vacatures, sollicitatietrainingen, CV training etc.), nieuwe ontwikkelingen en inzichten worden daarbij niet geprobeerd weg te managen, maar worden juist verwelkomd om zo het zoekproces naar het ideale werk meer vorm te geven. Het eigen loopbaanidee waarbij talenten en vaardigheden eventueel op een andere manier of op een andere plaats worden ingezet, dan je in eerste instantie hebt bedacht, bijvoorbeeld in een andere branche. Het netwerk van WorkForce Holland biedt de mogelijkheid om buiten de eigen branche te heroriënteren, te vinden en vaardigheden te vergroten.

 Creatief koppelen in plaats van afwachtend beoordelen

Een afwachtende houding (“We denken er nog even over na”) wordt ingeruild voor het creatief verbinden (‘we gaan het uitzoeken of proberen’). Met behulp van ons netwerk ontstaan er co-creaties, waarbij diverse netwerkcontacten oplossingen kunnen aandragen voor werk of voor heroriëntatie.

Niet beschikbare vacatures maar eigen acties bepalen de plaats op de arbeidsmarkt

Een goede professional is altijd een goede professional, ook als hij tijdelijk niet werkt. Wij leren  omgaan met de bewegingsvrijheid die de arbeidsmarkt biedt. Door eigen regie en verantwoordelijkheid op te pakken bepalen zelf gekozen acties de toekomst (mede) te maken. Ondernemend gedrag staat centraal (energie, doorzettingsvermogen, vastberadenheid, durf, aanpassingsvermogen etc.)